Scroll Top

Nota premsa Travessa TSS 17 Català

Mapa TSS V2

Del 8 de juny al 21 de juliol El Pirineu acollirà la 5a edició de la Travessa Transpirenaica Social Solidaria

800km, 300 joves i més de 200 voluntaris i educadors socials seran els protagonistes d’aquest projecte de transformació socioeducativa a la muntanya

El pròxim 10 de juny arrancarà a Cabo de Higuer, Hondarribia, Euskadi, la cinquena Travessa Transpirenaica Social Solidaria.

Durant 45 dies, 300 joves, alguns d’ells en situació vulnerable, i 200 voluntaris corporatius recorreran junts els 800 kilòmetres de la senda GR-11, de Cabo de Higuer (Euskadi) al Cap de Creus (Catalunya) per afavorir la inclusió i millora de la projecció de futur dels seus protagonistes.

El pròxim 10 de juny arrancarà a Cabo de Higuer, Hondarribia, Euskadi, la cinquena Travessa Transpirenaica Social Solidaria.

Durant 45 dies, 300 joves, alguns d’ells en situació vulnerable, i 200 voluntaris corporatius recorreran junts els 800 kilòmetres de la senda GR-11, de Cabo de Higuer (Euskadi) al Cap de Creus (Catalunya) per afavorir la inclusió i millora de la projecció de futur dels seus protagonistes.

Cada edició, la TSS es centra en un lema i el que unirà els passos solidaris d’aquest any serà Un Món per la pau”.

Al llarg de 45 dies, els participants caminaran acompanyats de voluntaris, professionals, educadors i empresaris de perfils i sectors molt diferents (com Fundación Banco Sabadell, Uriach, Fundació Futbol Club Barcelona, Cuatrecasas o Obra Social La Caixa) que aprofitaran la muntanya com a context per a crear xarxes solidaries a través de l’acompanyament i organització d’activitats de tot tipus.

En aquesta ocasió s’ha creat una xarxa de més de 20 entitats basques, catalanes, andorranes, aragoneses, i navarreses que portaran als Pirineus el món social i que ajudaran a fer d’aquesta travessa, una experiència única. Algunes entitats socials participants son:

Euskadi: Fundación Social Ignacio Ellacuría, Asocación Emeki i IRSE Araba.

Navarra: Fundación Illunduain Haritz Berri, Cruz Roja Navarra, Asociación Navarra Nuevo Futuro, CEE Isterria-Fundación Caja Navarra, Adsis-Santa Lucia i Sagrado Corazón Pamplona.

Catalunya: Fundació Formació i Treball, Fundació Pere Tarrés, Càritas, Creu Roja Catalunya, Fundació Carles Blanch, Fundació Mans a les mans, Centre Obert Eixample, AEI Raval, Centre Sant Jaume, Fundación Soñar Despierto-CRAE Torras, Ampans i Creu Roja Catalunya.

Andorra: Serveis Socials.

França: Atherbea.

Amb aquesta experiència, joves, professionals, persones que acullen i entitats podran obrir la seva mirada a altres realitats i desenvolupar valors com el companyerisme, superació, esforç, treball en equip o lideratge al mateix temps que treballen sobre valors i gaudeixen d’una experiència inoblidable.

Tot i que la marxa dura 45 dies, només uns pocs realitzaran tota la travessa. La majoria de joves participants i voluntaris gaudiran d’una setmana completa de travessa i altres caminaran durant dos, tres o quatre dies. D’aquesta forma, el grup anirà variant en número i composició al seu pas per les diferents comunitats fins a arribar a la meta el pròxim 21 de juliol al Cap de Creus (Catalunya).

La gent del Pirineu acull i ajuda als participants al llarg de totes les etapes. En alguns pobles són les escoles, en altres cases rurals, refugis o albergs. És d’agrair tant l’esforç com la il·lusió que posen en aquesta acollida.

“La Transpirenaica Social Solidaria és un projecte a la muntanya que fa servir els valors de l’esport com una eina de sensibilització, unió i cohesió social. El seu màxim objectiu és crear una xarxa social solidària que ajudi a la inserció sociolaboral dels joves participants que es troben en situació de risc” Irene Zendrera, Directora de la Transpirenaica Social Solidaria.

“El camí no acaba amb la Travessa Transpirenaica, és on comença” Shahid Ashraf, embaixador de la TSS i coordinador dels joves.

“La TSS és una forma increïble de fer educació en lleure i una bona manera de compartir converses amb altres persones” Fernando Prat, Fundació Pere Tarrés

“La TSS és una magnífica iniciativa que ens ajuda a recuperar els valors realment essencials. Esperem poder seguir recolzant aquest repte durant molts anys més” Núria Renart Manent, Coordinadora de Responsabilitat Social a ESADE. 

“La TSS és un repte de transformació social en el que s’aprofita la muntanya per brindar oportunitats als joves per millorar la seva projecció de futur. Es tracta d’una experiència que aconsegueix un impacte social en el que es generen vivències i valors tan importants como son la superació, el companyerisme i el lideratge” Fundación Banco Sabadell.

***

Sobre la Transpirenaica Social Solidaria (TSS)

La Transpirenaica Social Solidaria (TSS) neix l’any 2013 de la inquietud de FiT (Fundació Formació i Treball) per a millorar, de forma imaginativa, la integració de joves que per raons diverses es troben en una situació vulnerable. La TSS organitza activitats durant tot l’any a la muntanya i amb l’esport com a context. El moment de màxima activitat és durant els mesos de juny i juliol, període en el qual es realitza la Travessa Transpirenaica Social Solidaria, és quan connecten joves, professionals, empresaris de diferents sectors, educadors i persones que acullen en plena muntanya.

La Transpirenaica Social Solidaria 2017 té el recolzament de la Fundació Formació i Treball, Fundación Social Igancio Ellacuria, Fundación Illunduain, Asocación Navarra Nuevo Futuro, Colegio de educacion especial Isterria, Fundació Adunare, Ampans, Fundació IRES, Fundació Pere Tarrés, la Fundació Cepaim, Fundació MAP, Adisis-Santa Lucía, Govern d’Andorra, Càritas Barcelona i Creu Roja Catalunya, Cruz Roja Navarra, Creu Roja Montserrat, entre altres. Voluntarios d’Esade, Cuatrecasas, Fundación Banco Sabadell, Laboratoris Uriach, Fundació Claror, Obra Social de la Caixa i Laboratoris Viñas, també caminen amb la TSS.

Dejar un comentario